Curve card – karta nejen pro cestovatele

Čvn 3, 2019 | Recenze

Mám rád nové technické hračičky, novinky a vychytávky a tak mé pozornosti neušla ani tato nová platební karta. Tato karta dokáže vaše všechny dosavadní karty spojit v jednu, roztřídit vaše nákupy, ušetřit na poplatcích a přitom máte vše plně pod kontrolou. Navíc je zcela zdarma.

Jak se ke kartě dostat?

Na stránce projektu si stáhněte aplikaci pro váš mobilní telefon a objednání karty proběhne kompletně skrze tuto aplikaci. Aby vám kartu skutečně poslali, je nutné zadat do aplikace alespoň jednu vaši platební kartu (chtějí si být jistí, že jejich kartu chcete opravdu používat). Při registraci také můžete zadat promo kód a já vám nabízím tento: XOYBH.  K čemu je to dobré? Po první platbě vaši novou Curve kartou dostanete odměnu 5 liber. A za to si klidně můžete zajít na kafe nebo na pivo:) Ano tuto odměnu dostanu i já, případně ten jehož promo kód využijete. Je to takové malé WIN – WIN:) Karta existuje ve dvou verzích Curve Blue a Curve Black. Zadarmo je ta Blue:) Black verze má oproti Blue vyšší limity na výběr z bankomatu a nabízí například cestovní pojištění.

Curve karta

Curve karta výběr verze

Přidání a ověření vaší platební karty

Kartu přidáte skrze mobilní aplikaci. Můžete přidávat pouze karty VISA nebo MasterCard. Pro ověření, že je karta skutečně vaše dojde ke stržení nějaké malé částky v řádu haléřů maximálně pár korun. Poté se musíte dostat na váš bankovní výpis a do aplikace zadat kód z této ověřovací transakce. Tento kód jakož i všechny následující transakce skrze Curve kartu identifikujete dle předpony CRV. Po ověření strženou částku dostanete zpět na váš účet.

K čemu je to tedy dobré?

Jak už jsem nastínil v úvodu, místo všech vašich karet můžete v peněžence nosit jen jednu a skrze aplikaci přepínáte z které karty se peníze strhnou. Pokud omylem zaplatíte jinou kartou než jste chtěli, můžete si to do 14 dnů rozmyslet a pro nákup zvolit kartu jinou. Nákupy ihned vidíte jako notifikaci ve vašem mobilním telefonu. Skrze aplikaci máte dokonale přehled o všech vašich platbách ze všech vašich karet. K danému nákupu si můžete vyfotit účtenku, takže máte bezpečně uložený doklad pro případné reklamace apod.

Nemůžete kartu najít? Skrze aplikaci ji lze jedním kliknutím zamknout. Našli jste ji v zadní kapse kalhot? Tak ji opět jedním kliknutím odemknete. Pokud chcete mít opravdu pocit bezpečí, kartu můžete mít neustále zamknutou a odemykat ji pouze před vlastní platbou.

Curve karta

Curve karta zamknutí karty

No a pokud cestujete a v zahraničí platíte kartou, tak můžete i ušetřit. Curve karta používá velkoobchodní kurzovní lístek. To znamená, že dostanete lepší kurz než vám nabídne vaše banka. Platba v zahraničí proběhne za cizí měnu, Curve ji převede na koruny a tuto částku už v korunách strhne z vaší karty. Mám vyzkoušeno, že na platbě 1 EUR ušetřím oproti mé běžné kartě 0,80 Kč.

Jelikož je vše zcela zdarma a neplatíte žádné měsíční poplatky, není důvod kartě nedat šanci. Pokud využijete můj promo kód XOYBH budu rád a dám si na vás pivo:)